måndag 30 december 2019

Tygbindor: Blueberry Pink daisy - organic cotton

Pink daisy av ekologisk bomulls velour finns i 4 storlekar. Innanför bomullen finns ett dolt lager av mikrofiber för snabb uppsugning. Baksidan är av laminerad polyester, PUL. Tillverkade i USA


Small: 8"x3" = 20,3x7,6 cm
Medium: 10,5"x3,5" = 26,6x8,9 cm
Large: 13"x3,5" = 33x8,9 cm


Dessa är storlek Large

Positivt:
+Bra uppsugning
+Mjuk, håller sig mjuk länge
+Bra passform

Negativ:
-Lite dyr
-Lite svårare att få tag på

Mitt utlåtande:
Dessa är mina absoluta favoriter till natten. Jag tycker de sitter bra, har bra uppsugning är fina och håller sig fina länge. Jag har köpt mina genom Lillemoln.se och det funkade bra, var helt ok pris, innan Blueberry höjde priserna, förut såldes de i 3-pack till bättre pris. De är lite jobbiga att få tag på nu tycker jag, men går nog att beställa genom lillemoln ännu, men finns inte inne på lager där längre.
Dessa bindor kan även vara bra för mig som blöder väldigt mycket dagtid, de har en bra längd och väldigt bra uppsugning.


Inköpsställen:
www.lillamoln.se

torsdag 26 december 2019

Tygbindor: Ai2: Imsevimse

 Imse vimse tygbindor Ai2
Allt-i-två-bindor. Där man kan byta den uppsugande delen (bomullsflanell) och återanvända "skalet" (PUL-delen med knapp)
"inläggen"/prefold är tillverkad av 100% ekologisk bomull, tillverkas i Europa.
Köps i paket om:
Minibinda/Trosskydd 1st
Normalbindor 6st
Ytterfickor/skal normalbinda 2st
Nattbinda 1st
Ytterficka/skal nattbinda 1st
Förvaringspåse

Hela paketet

Dag- och nattbinda ("skalen")

 Dagbinda med inlägg, vikt på tre.



Positivt:
+Man kan justera uppsugningen och lägga i hur mycket/lite man vill
+Man kan använda tyger man har hemma som inlägg
+Eko

Negativt:
-Fel passform för mig
-Flanell kan bli stelt efter mycket tvätt

Mitt utlåtande:
Jag är inte alls så förtjust i flanell i bindor, tycker det känns stelt. Och jag vill ha längre dagbindor med rundare former. Om man inte blöder mängder så är det bra med allt-i-två-systemet, men mina värsta dagar funkade inte dessa, det blir blött i skalet och rinner över, jag gillar helt klart allt-i-ett-bindor bättre. Jag hade stora förhoppningar på dessa, men det passade inte alls mig.

Jag hoppas återkomma med fler recensioner med tygbindor, nu när vi inte har tygblöjor längre, men fler tygblöjerecensioner kommer också, när jag har tid =) 

Ullbyxor: Imagine knit wool longies

Imagine ullbyxor finns i tre storlekar:
Small: 3-8 kg
Medium: 6,3-12 kg
Large: 11-16 kg

De är tillverkade i 100% ull med dubbelt tyg.





Positivt:
+Fina
+Täta

Negativt:
-Lite kort mudd i magen
 
Mitt utlåtande:
Vi hann aldrig använda dessa som blöjbyxor, bara vanliga byxor utan blöja, men knappt det. De är bland de finaste byxor vi haft, jag gillar verkligen mönstret grått och vitt och med gult till. De är dubbelt tyg och känns som de skulle passa bra som blöjbyxa, men ganska låga i magen, jag var lite tveksam om blöjan skulle få plats under, men beror nog på storlek på blöja. Jag tycker de var en bra byxa, men priset var lite högre än de andra vi haft (som så mycket annat som ska importeras från USA blir priserna högre)

Inköpsställen:
http://www.imaginebabyproducts.com/
www.lillalammet.se

tisdag 24 december 2019

Ull: Hemstickat

Jag har bara testat att sticka ett mönster, från blöjupproret.
http://www.blojupproret.se/tygblojor/diy/sticka-blojbyxor-och-inlaggtorrskikt/sticka-ullbebis-langisar/

Jag tycker det är ett bra mönster, lätt (fast jag fastnar ofta på samma sak och glömmer hur jag gjorde, i grenen. Testat att både sätta över maskorna på stor säkerhetsnål och vända en maska tidigare varje varv och att minska en maska varje varv, gillar det sistnämnda bättre än det första. Då det blev större hål av att spara maskorna, men de kan avhjälpas genom att plocka upp maskor emellan som man sen stickar tillsammans med de "riktiga" maskorna. Lång förklaring.. men hoppas ni förstår)

Jag har testat att sticka i tre storlekar, jag tycker de är bra i storlek, lite långsmala kanske?! Blir rätt höga i midjan, men å andra sidan gillar jag det, då kan man ju vika ner om man vill och det värmer extra på magen och finns ingen risk att blöjan sticker ut utanför. Jag gjorde mest korta byxor, men gjorde även ett par långa.

Jag tycker tex Disana och sloomb blir täta mycket snabbare än hemstickat, kanske för att det är dubbelt tyg, man kan ju sticka ett extra lager i grenen på byxorna med, jag har inte gjort det, men kanske borde. Men har man tillräcklig uppsugning under behövs det inte. Ullbyxor kan ju bli lite fuktiga utanpå, men sällan helt blött. Extra inlägg kan avhjälpa.

Jag gillade även att använda ullbyxor över PUL-skal, som extra säkerhet, och kan ju även användas över en engångsblöja om man vill det. När jag väl börjat med tyg såg jag bara fördelar och engångs läckte mer för oss, så om vi behövde ta en engångsblöja nån gång ville jag gärna ha en ullbyxa över, så man slapp byta kläder.

 Blöjbyxor i tre storlekar (Minsta är 0-4kg, resten minns jag inte riktigt nu..)

Minsta och största
 Långbyxor i storlek 11kg+



Positivt:
+ Lätt att sticka
+ Nätt
+ Luftigt

Negativt:
- Inte lika tätt som köpebyxor (i alla fall inte direkt)

Mitt utlåtande:
Ett bra mönster som man kan variera lite, jag har valt att sticka olika mönster på de jag stickat, då jag tycker det är roligare att sticka då, man kan ju välja att bara sticka i en färg eller randigt eller med mönster. Om man använder flera färger blir det ju lite mer garn på baksidan, vilket jag ser som positivt, blir lite tätare då, så jag föredrog flera färger av den anledningen med.
Långbyxor är dessutom prefekt som byxor även senare. De jag gjorde har lite stickfel och blev långt från perfekta, men användbara. Jag stickade i största storleken och barnet hann knappt använda dem som blöjbyxor (rullade upp i benen o vek ner i midjan) men de var bra även som vanliga byxor sedan, kanske lite hängigare i rumpan utan blöja, men det funkar ändå. Perfekt lager 2 över underställ på vintern, funkade även bra i snö som överdragsbyxa, speciellt om de är kurade och det inte är slask ute.

onsdag 6 november 2019

AIO: Ass diaper (Anastasias side snap)

Otroligt fina och välgjorda blöjor sydda av Anastasia. Denna sidoknäppta all in one påminner om Blueberrys sss. Supermjuk bambuvelour mot huden och uppsugning av naturmaterial som rutvävd bomull, bomullsfleece, bambu/hampafleece och bomullsflanell. Ett inlägg, en "tunga" som kan tas ut efter tvätt för snabbare torktid. Då de är handsydda är de lite olika, kan skilja lite i material.
Vi hade i både M och L

Medium: från ca 6kg upp till ca 10-13 kg
Large: ca 9-15kg


Två stycken i Medium och två i Large

Lite olika material i "tungan"/inlägget

Två varianter på ryggresår, jag föredrar den övre med en kanal med resår i.




Skillnaden Medium Large
Positivt:
+Fina
+Välgjorda
+Bra uppsugning
+Ficka med plats för fler inlägg

Negativt:
-Lite bökigt att få in inlägget

Mitt utlåtande:
Jag älskar bambu mot huden och tycker dessa var väldigt bra. De är fina och välgjorda. Jag är inte så mycket för AIO, men dessa är rätt smidiga, ganska nätta, men man kan lägga in fler inlägg om man vill. Lite svårare att få in inlägg än Blueberry som har öppning både fram och bak. Men lite bättre uppsugning än Blueberry tyckte jag.

Inköpsställen:
https://www.facebook.com/groups/965112216903408/



måndag 4 november 2019

Formsydd hybrid: Binky D Diapers

Binky D Diapers är handgjorda av en amerikansk sömmerska.
Står ej innehåll på materialen, men känns som bambu eller bomull mot huden och är ganska säker på att uppsugningen är med bambublandning.
Det ingår två inlägg som knäpps fast. Själva blöjan har förmodligen ett spärrskikt av polyester, för att hålla lite bättre, en så kallad formsydd hybrid. Vi använde dessa nattetid med ull över, blir fuktig utanpå vid mycket kiss, men håller rätt bra utan skal dagtid.
One size som kan vikas ner i fram.


 

 

 
Ett mindre inlägg som knäpps fast under det längre

 

 
Jag brukade vika in det långa inlägget i fram

Positivt:
+ Bra uppsugning!
+ Bra storlek, lite tjock kanske

Negativt:
- Knappraden för att knäppa ner är på insidan, mot huden, men barnet störs inte märkvärt iaf
- Materialet på utsidan drar åt sig massa damm/ludd

Mitt utlåtande:
Denna har rejält med uppsugning och ger en lite tjockare blöja med båda inläggen i, vilket passar till natten. Eller dagtid utan skal med kanske bara ett inlägg i.
Jag tyckte denna var helt ok, men ingen favorit.

Inköpsställen:
https://www.facebook.com/Binkyddiapers/

Formsydda: Bambinex Softness i bambu

Bambinex formsydda softness blöja i bambu är tillverkad av högabsorberande bambufiber. Absorberar mer än bomull och behåller sina unika egenskaper även efter mycket tvätt. Bambinex skriver även att bambu är lättodlat, växer snabbt och klarar sig utan växt- och bekämpningsmedel.
Det är även naturligt antibakteriellt och allergivänligt.
Blöjan är Oeko-Tex - certifierad (innebär att den är fri från hälsofarliga ämnen.) Tillverkad i Europa.

Innehåller: 80% viskos av bambu (48% bambu, 32% bomull) 20% polyester

Ett inlägg som knäpps fast ingår, man kan även köpa till extra inlägg av bambu (tex för att boosta till natten). Det krävs ett skal över (PUL eller ull)


Finns i två storlekar som kan regleras på höjden, med knappar:
S1: 3,5-10kg
S2: 10-20kg



Tabbarna viks vid tvätt för att undvika att fastna i annat.

Inlägg som knäpps fast i fram ingår. 



Jämförelse med Totsbots bamboozle:
 
Totsbots storlek 2 till vänster, Bambinex storlek 2 till höger

 
Bambinex är lite längre/högre. De är typ lika breda, men Bambinex är smalare i fram.

Positivt:
+Mjuk, skönt material mot huden
+Bra uppsugning
+Tillverkas i Europa

Negativt:
-Fyrkantig lite rivig kardborre
-För korta tabbar/kort framtill

Mitt utlåtande:
Eftersom jag gillar blöjor i bambu och speciellt formsydda. Så tänkte jag att dessa kunde vara bra att komplettera våra Totsbots bamboozle med. Men blev varnad att de är små i storleken.

Jag tänkte att jag ändå skulle gilla dessa då jag gillar Totsbots, känns lite lika. Men passformen passade inte här. Och jag gillar inte stora fyrkantiga kardborrar, de riskerar att riva barnet på benen tycker jag. Blöjan är för kort runt magen, kardborren riskerar att skava på ryggen/sidan. Tar mycket hellre en totsbots (som är en av favoriterna nu, trots att jag föredrar knappar framför kardborre, men blöjan i helhet är så bra med passform och material). Så tyvärr blev inte dessa nån hit hos oss. Men de är mjuka och sköna, bra uppsugning. Resåren i ryggen upplever jag som lite för hård och de är så smala i framtill att jag inte tror de passar upp till 20kg, speciellt inte om man inte vill att barnet ska ha en del av kardborren mot huden.

Inköpsställen:
http://www.butik.ugglan.eu
http://www.bambinex.com

tisdag 18 juni 2019

Inlägg: Thirsties hemp

Amerikanska Thirsties Hemp insert är gjord av 55% hampa och 45% bomull.
Dessa är storfavoriter hos många, de passar bra i tex pocket och gDiapers eller bara som de är i ett pul-skal. De har bra uppsugningsförmåga och fördelar vätska rätt bra.
Finns i storleken small och Large.
Säljs i 2-pack.
Mått:
Small: 12.5 cm x 30 cm
Large: 14 cm x 36 cm

Krymper mycket i första tvätten!




Positivt:
+ Bra uppsugning
+ Bra form
+ Finns i två storlekar

Negativt:
Kommer inte på nått =)

Mitt utlåtande:
Dessa var mina favoritinlägg. Finns inte mycket negativt att säga om dem tycker jag, möjligen att de är lite stora, men då finns ju small, kanske skulle vara bra med en medium ibland (finns inte) men jag tycker de funkat väldigt bra. Ganska tjocka, så tar lite tid att torka, men väldigt bra uppsugning. Kräver en del tvättar för att uppnå full effekt.
Superbra inlägg jag inte ville vara utan.

Inköpsställen:
www.babyrino.se
www.lillamoln.se

Vikblöjor: xkko vikblöjor

XKKO är ett Tjeckiskt märke som gör ekologiska GOTS-certifierade vikblöjor i både bomull och bambu.
Vikblöjorna av bomull finns både i rutvävd och birdseye (olika sätt att väva tyget) men de i bambu finns enbart som rutvävda. Säljs i 5-pack.
Bomulls vikblöjorna är tätt vävda, medan de i bambu är lite "glesare". Finns i flera färger. och i storlekarna 70x70 och 80x80 cm.
Vikblöjor i bomull tål hög tvätt-temperatur medan de i Bambu har 40 grader som rekommendation (blir lätt spröda vid högre temp).


 Birdseye

Birdseye
 
Bambu

Positivt: 
+ Bara två sidor med vikta kanter (mindre knöliga då) men bara bomullsvarianten, ej bambu
+ Finns i två olika storlekar
+ Eko
+ Fina färger

Negativt:
- Drar sig mycket, blir mer rektangulära än fyrkantiga (speciellt de i birdseye)
- Låg tvättemp på Bambuvarianten

Mitt utlåtande:
Jag hade XKKO i birdseye bomull och bambu. Birdseye blev snabbt rektangulära, men det känns helt ok när man bara limpviker, lite svårare med vikningar som är gjorda för fyrkanter, men funkar ändå, men ser inte lika snyggt ut =)
Birdseye-varianten har en tendens att dra sig mer än de rutvävda, men är slätare i ytan. Jag föredrar nog rutvävda framför birdseye ändå. Känns som birdseye är så slät att den har långsammare uppsugning (kan mycket väl vara inbillning från min sida!)
De i bambu är supermjuka!! så sköna, men en stor nackdel är temperaturen för tvätt, jag vill kunna tvätta blöjor i minst 60 grader.
De i birdseye känns helt ok, men är inget jag inte skulle klarat mig utan, de i bambu är så mjuka, så gillade det, men passar kanske bättre som gosefilt än blöja pga tempen.. Men eftersom vi pottade och bara hade kiss i blöjan och inte bajs (på slutet iaf) så kändes det ändå ok med 40 grader och jag körde dem faktiskt i 60 ibland ändå, men var beredd på kortare livslängd då. Vanliga bomullsvikisar kan ju hålla i en evighet.


Inköpsställen:
www.lillaeko.se

onsdag 5 juni 2019

Formsydda: Popolini Ultra fit

Formsydd blöja med kardborrestängning. Ca 3-15kg. Behöver skal av PUL eller ull.
100% eko bomull


 Positivt:
+Stor, räcker länge

Negativt:
-stor, väldigt stor på små barn, bred

Mitt utlåtande:
Tvättlappen var helt urtvättat på våran men läste mig till att det ska vara eko bomull, men den såg väldigt vit ut för det, kanske fanns tidigare varianter med "vanlig" bomull och inlägget känns lite syntetiskt på insidan, men jag har ingen aning om det är originalinlägget. Men blöjan hade bra uppsugning och räcker länge då den är så bred och stor. Men ingen favorit. Tror inte dessa säljs längre, var lite svåra att hitta info om.

Sammanfattning

Nu har vi haft blöjfritt länge här och jag har halkat efter i bloggen..
men en sammanfattning vore på sin plats, vad gillade vi, vad blev favorit, vilka minns jag mest så  här i efterhand?!

AIO
Jag tänkte att Allt-i-ett måste vara enklast, som tidigare engångsanvändare satsade jag en del på ai1 i början, men fastnade inte riktigt, tyckte det blev mycket tvätt och lite "klumpigt" men ja, smidigt.
Jag testade mig igenom många men fastnade tillslut för Blueberry sss och Retropi. De fick stanna när annat avvecklades för ullen. Ja, ull och formsydda blev klara favoriter här.
Men i början, innan vi rutinpottade så var det ganska smidigt med AIO, om man tex har skal och bajs ändå läcker ut i skalet, så får allt tvättas, då kan man lika gärna ha en AIO, så de första månaderna kan jag tänka att AIO är rätt smidigt, men det går ju åt många och då blir det lite dyrare med detta system. Men om jag fick blöjbarn igen, skulle jag nog ha ett gäng AIO till första tiden. Men första tiden funkade inte OneSize för oss, så jag skulle satsa på mindre AIO. (Imse vimse finns ju i olika storlek o är förhållandevis billiga, men var ingen favorit när barnet var över 7mån, men just nyfödd kan jag tänka mig dem, men annars skulle jag gärna testa blueberrys minsta storlek och kanske några andra new-born-blöjor, men ja, jag skulle bara köra AIO till nyfödd, sen byter jag nog hellre till andra system, närmare bestämt ai2 och ull)

Ai2 och PUL-skal
Detta var det system jag önskade skulle bli favorit och som länge var det också. Pul-skal med inlägg är väldigt smidigt och bra tvättmässigt. Och om man inte pottar och allt bajs hamnar i blöjan är det väldigt lätt med pul-skal istället för ull.
Favoriten i början var Thirsteis strl 1, sen gillade jag inte strl 2 lika mycket. Men 1an var verkligen favorit. Och alvehamn bambudag prefold var så mjuka och bra, och så bra uppsugning. Grovias prefold var bra med, men alvehamn var favoriten pga det mjuka fluffiga. Jag skulle lätt köpa Thirsties och alvehamn prefold igen. Helt klart en bra investering tyckte jag. Flip, Milovia och Buttons är också skal jag säkert skulle satsa på igen. De fick stanna kvar längst. Hade jag inte gått över till ull är detta helt klart det system jag hade hållit kvar längst och om jag måste välja ett enda system (utom ull då..) så skulle jag välja detta. Jag föredrog Pul-skal som man själv kunde välja inlägg till, framför tex Grovia hybrid med knappar till speciella inlägg.

Pocket
Också nått jag tänkte i början vore smidigt. Visst kan man välja inlägg själv och kombinera mer själv än en ai1, men jag tyckte ändå det var lite jobbigt att välja varje gång =) så lättare med ai1, allt måste ju ändå tvättas. Så pocket blev aldrig nån favorit. Men Lilla lammet satt bra, men jag gillade inte fleece mot huden. Det har varit svårt att hitta pocket med naturmaterial, fuskmocka är ju lättast och det var inte riktigt favoriten, så därför pocket inte blev favorit här.
Men bumgenius var ändå favorit av pockets. Lätta att packa, bra passform och snygga =) Jag hade förmodligen inte satsat på pocket igen, möjligtvis ett par Bumgenius att ha till utflykt eller så, men aldrig en hel uppsättning.

Ull
Jag ÄLSKAR ull =) så ja, jag hade massor. Sloomb wool knit cover var ganska oslagbar. Men lite tjock och klumpig. På natten ville jag ha Disana, mjuk och gosig och tät. Och dagtid var babyidea tunna och bra, funkar som shorts. och storchenkinder, också tunn o nätt men tät. Tror inte det fanns nån ullbyxa jag inte gillade. Ullskal var inte lika bra som byxor tyckte jag. Så ullbyxor blev favorit. Och det var så kul att vissa kan användas även sen när barnet är blöjfri, tex Muksut långbyxa är perfekt till vanliga byxor (men aningens kort/låg till en stor formsydd iofs). Ull var helt klart favoriten och jag skulle säkert börja med det tidigare än jag gjorde denna gång, om vi fick fler blöjbarn.

Formsydda
Här blir det också svårt att välja favorit då jag älskade formsydda! De var även roligt att sy egna och de blev lite av favoriter =) Speciellt till natten tyckte jag att mina egna formsydda var bäst (känns skrytsamt, men de var ju designade efter mitt eget barn, så kanske inte så konstigt) Men några dyra fina från work at home mums i USA (Moxxy, Aprils baby, Twinkle tush) var också favoriter, men lite dyra att ha många av, budgetalternativ som blumchen tyckte jag också mycket om. Mitt favoritmaterial är bambuvelour och det finns en del formsydda med det mot huden. Så nästan allt med sånt fick stanna här. Men totsbots bamboozle hade jag flest av så det tolkar jag som att det var en favorit =) Och till natten la jag i ett extra Thirsties inlägg i Totsbots, så funkade det bra där med, annars var det mer en dagblöja här, speciellt i slutet när barnet var lite större (1-2år). Ett annat budgetmärke jag gillade till natt annars var Katyv baby.


Inlägg
Geffen och Thirsties är favoriter hos många. Jag föredrog Thirsties pga formen, men blandade dessa. Jag la ofta in extra Thirsties inlägg i nattblöjor och de minsta Thirsties passar bra i blueberry sss om man verkligen behöver bra uppsugning. Annars gillade jag Lilla lammets tunna bambu inlägg. Perfekt att boosta med. Och som jag nämnde under Ai2 så älskade jag Alvehamns prefold. De skulle jag garanterat vilja ha igen om jag hade fler blöjbarn. Prefold är ju smidigt efter tvätt att det torkar snabbare än tjocka inlägg, men jag tyckte inlägg var lättare att få in i andra blöjor, prefold passar bäst i skal, medan inlägg går att få in i en formsydd också.
Mikrofiberinlägg har snabb uppsugning, men jag gillar inte riktigt materialet, så föredrog bomull som snabbuppsugare.
Och vikblöjor, alla bör ha vikblöjor =) Jag fastnade iofs inte för enbart vikblöjor, men hade massor som jag själv haft som barn och de håller ju ännu, torkar supersnabbt, bra uppsugning och kan användas till ALLT möjligt, täcke på sommaren, torka upp utspillt vatten, kräk, kissolyckor osv Vikblöjor finns fortfarande i min väska, man vet aldrig när man kan behöva en =D
Vikblöjor av bambu är riktigt mjuka, skulle gärna haft fler sånna och att jag kommit på det tidigare, men de håller inte lika bra som de i bomull. Jag tyckte 75x75 kändes väldigt stort i en blöja, svårt att vika ner på nyfödd, så jag skulle satsa på några mindre med. Men sen är de ju bra att ha som limpvikta inlägg med, och då är de större ganska bra när barnet är större.
Så, mina favoritinlägg blir nog Thirsties i hampa, lite vikblöjor, lilla lammet och alvehamns prefold.

Torrskikt
Jag tyckte fuskmocka kändes torrast. Men vi använde sällan torrskikt, mitt barn stördes inte av det blöta. Det torrskikt som funkade bäst med hennes hud var silke. Men jag var lite lat och tyckte det var jobbigt att tvätta. Mikrofleece kändes också ganska torrt, men jag tyckte det blev så varmt med fleece. Coolmax funkade sådär, vissa bättre än andra och coolpass gillade jag rätt bra, men med torrskikt kändes det som att man får helt enkelt prova vad som passar barnet, om det är nått de inte gillar eller inte tål.



Hoppas jag fick med allt i sammanfattningen nu, kanske har jag glömt nått. Vår blöjresa tog ett snabbt slut när barnet bara blev blöjfri över en natt, både dag- och natt-blöjorna åkte av och sen dess är det blöjfritt. Jag har haft väldigt roligt med dessa blöjor (kunde jag aldrig anat innan!) och det blev lite sorgligt att bara lägga ner dem, jag hann lära mig mycket och det tog lite tid att hitta favoritblöjor men det finns så mycket att välja på att jag tror alla kan hitta nått som passar. Det beror lite på olika livsstil, hudtyper, kroppsformer och helt enkelt vad man tycker är snyggt =) Hoppas nån läst och inspirerats och vågar testa tyg, för mig var det som dag och natt mot engångsblöjor och jag skulle verkligen aldrig gå tillbaka till engångsblöjor, jag tyckte helt enkelt att tyg var bättre för huden och miljön (hade jag inte varit blöjgalen, så hade det varit bra för plånboken med, men tur jag kunde sälja av dem, men jag hade kunnat gjort det mycket billigare, om jag bara ville =) )
Jag får se om jag skriver lite om resterande blöjor senare, har många påbörjade inlägg, men kom av mig när jag inte är mitt upp i alla blöjor längre.

//Hannah

torsdag 16 maj 2019

Formsydd: Petit Lulu natt

Formsydd nattblöja från Petit Lulu, som passar från 7-16 kg.
Blöjan har två inlägg, ett långt som knäpps fast med knappar och ett kortare som ligger löst och ett löst torrskikt av mikrofleece (100% polyester).
Finns i två varianter, velour och bambufrotté. Finns med antingen knappar eller kardborre.


Material velourblöjorna
Utsida: 80% bomull, 20% polyester.
Insida: 60% bambuviskos, 40% ekologisk bomull.
Inlägg: Yttre tyglager: 80% bomull, 20% polyester. inre tyglager: 60% bambuviskos, 40% ekologisk bomull.

Material Frottéblöjorna
Inner och ytterskikt: 60% bambuviskos, 40% ekologisk bomull

Mellanskikt: 80% bomull, 20% polyester
inlägg: två lager i 60% bambuviskos och 40% ekologisk bomull, samt ett mittenlager i 80% bomull och 20% polyester.



Nattblöja till vänster och dagblöja till höger




dagblöja och nattblöja

Långt inlägg som viks, kortare tjockare inlägg och torrskikt.
Positivt:
+Mjuk
+Fina
+Bra uppsugning

Negativt:
-Lite tjockt, svårt att få tätt runt låren
-Vassa kanter

Mitt utlåtande:
Jag trodde dessa var One size, men nu ser jag ju att det står från 7kg. Och ja, de skulle bli för stora på en nyfödd! Dessa blev aldrig nån favorit, användes knappt och såldes vidare. Jag gillade dagvarianten, men inte dessa nattblöjor. Egentligen är väl skillnaden bara att natt kommer med ett extra inlägg och den var väl lite större. Jag tycker att de overlockade kanterna blir vassare och jobbigare om blöjan dessutom är stor och välpackad. De glipade i låren här, men läckte inte, men kändes inte riktigt som den var bekväm, fast barnet sa aldrig nått, men jag tyckte det fanns bättre alternativ.

Inköpsställen:
www.lillamoln.se

tisdag 22 januari 2019

PUL-skal: Smart Bottoms Too Smart Cover

Smart Bottoms Too Smart Cover är ett one size blöjskal (ska passa ca 4-16kg)
Fickor både i fram och bak för att hålla inlägg på plats. Skalet har dubbla benresårer. Storleken regleras med knappar på både höjden och bredden. Tillverkas i USA.




 Dubbla benresårer

 Dubbla rader med knappar i midjan

 Gulligt print med superhjältar

Positivt:
+Dubbla benresårer

Negativt:
-För Hård resår
-Fel passform

Mitt utlåtande:
Dessa var så fina, bland de finaste mönster vi har tycker jag. Men tyvärr blev det sällan använt, då resåren kändes så hård. Den sitter lite väl tajt tycker jag. En av få jag köpt helt nytt, så först trodde jag det var därför, begagnat har ju en tendens att slappna av efter ett tag, men olika märken är nog olika hårda från början med.
Men fickorna för inlägg är bra. Passformen är sådär. Smart Bottoms är tyvärr nog inte rätt märke för just oss. Deras AIO satt inte heller helt bra på mitt barn. Det är ju olika sånt där. Men de håller tätt bra och är som sagt väldigt snygga =)

Inköpsställen:
www.lillalammet.se
www.babyrino.se